Sa asud siin: Avaleht Retseptid

ASTRIDI ŠOKOLAADIVAHT

  • 6 muna
  • 180...200 gr tumedat šokolaadi
  • 2...3 spl fruktoosi või ksülitooli

Eralda munavalged kollastest ning mikserda valged kõvaks vahuks.
Sulata vesivannil šokolaad. Vahusta munakollased koos magusainega kuni moodustub helekollane tugev vaht ning lisa sellele sulatatud šokolaad. Sega saadud mass hästi läbi ning lisa ettevaatlikult liigutades ka vahustatud munavalged.
Vala vaht säilitusnõusse või magustoidukausikestesse ning aseta külmkappi. Lase seal seista umbes 3 tundi.

Soovi korral võib lisada ka kaneeli, vanilli, pähkleid, apelsiniõie vett või sukaadi  jms.
Sobib serveerida ka puuviljatükkidega, kaunistada kookoshelvestega jne.

Šokolaaditalumatuse korral võib proovida valmistada ka jaanikaunapulbriga.

 

Raamat

Google Analytics Alternative