Sa asud siin: Avaleht Retseptid

VALGE KASTE. JAHU JA PIIMATA!

  • 3...4 sibulat
  • 1...2 tomatit
  • Oliivi- või riisiõli
  • Kookospiima (soovitavalt kõrgema rasvasisaldusega)
  • Till ja ürte vastavalt põhitoidule
  • Natuke sidrunimahla
  • Soola, pipart

Lõigu sibulad ja tomatid viiludeks ja hauta õli sees madalal kuumusel pehmeks. Purusta saumikseriga püreeks. Kalla saadud mass tagasi pannile või keedunõusse ning lisa soovitud konsistentsi saavutamiseni kookospiima. Kui eelistad „soolasemat“ maitset, lisa ka vett.
Kui pigistad kastmele natuke sidrunimahla, saad kergelt hapukooremaitselise kastme. Soola ja pipart lisa vastavalt maitsele.
Kaunista kuivatatud tilli ja ürtidega!

NB! Mida vähem kuumutad, seda tervislikum saab! Sobib hästi nii lastele kui täiskasvanutele, kes muidu sibulatükke toidus ei armasta!

Kui võtta tomateid rohkem ja sibulaid vähem, saad punasema moega tomatikastme!
Tomatite asemel võib kasutada ka tomatipüreed, kuid sel juhul tuleb olla ettevaatlik kogusega, sest püree on kangem!

 

Raamat

Google Analytics Alternative