Sa asud siin: Avaleht Retseptid

SÜNNIPÄEVATORT

  • 6 muna
  • 100 g  fruktoosi
  • 100 g riisijahu
  • ½ pakki gluteenivaba kuivpärmi
  • Veidi soola
  • Vaniljet
  • Rummi või mõnda likööri
  • Keedukreemi

Sega munakollased fruktoosiga ja mikserda kõvaks vahuks (umbes 5 minutit). Lisa sobivad maitseained (vanilje või rumm või liköör) ning jahu ja kuivpärm. Mikserda uuesti koos jahu ja pärmiga.
Vahusta suures kausis munavalged soolaga, lisa tainasse vahustatud munavalge. Sega kõik ettevaatlikult läbi.
Aseta segu tordivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures.

Lase koogipõhjal jahtuda ja lõika see pikuti pooleks. Alumisele poolele aseta keedukreem ja puuviljatükid (ananass, maasikad, kirsid, vaarikad jms).
Ka koogipealne kaunista keedukreemiga ja puuviljatükkidega ning külgedele lisa eelnevalt ahjus pruunistatud mandlilaastud.

 

Raamat

Google Analytics Alternative