Sa asud siin: Avaleht Retseptid

KODUNE HAMBURGER VÕI HOT DOG KUKLIKE

Kohandatud Põhja-Texase Gluten Intolerance Group’i (GIG) veebilehe retseptilisast.

  • 1 ½ tassi (240 g) riisijahu
  • 1 ½ tassi (180 g) tapioki tärklist
  • 2 spl (26 g) suhkrut
  • 1 spl (12 g) aktiivset kuivpärmi
  • 1 spl (8 g) xanthan gum’i
  • 1 tl soola
  • 1 suur muna
  • ¾ tassi (175 ml) riisi-, mandli- või sojapiima (toatemperatuuril või sooja)
  • 2 spl (28 ml) õli
  • 1 tl (5 ml) õunasiidri äädikat
  • ½ tassi (120 ml) + 1 spl (15ml) sooja vett

Sega suuremas kausis riisijahu, tapioki tärklis, suhkur, xanthan gum ja sool võimsa mikseri abil.
Teises nõus vahusta munad. Sega hulka piimaasendaja, õli, äädikas ja vesi. Lisa vedelad koostisained kuivadele koostisainetele ning klopi suurel kiirusel 3-5 minutit. Jaga taigen õliga määritud hot dogi või hamburgeri pannile. Lase taignal kerkida soojas ahjus (~75˚ C) 20 minutit või seni, kuni see on kahekordistunud.
Võta kulid ahjust välja ja tõsta selle temperatuur 180˚ C-ni.
Määri kuklid gluteeni- ja kaseiinivaba võiasendajaga või õliga ning küpseta ahjus 20-25 minutit.

Raamat

Google Analytics Alternative