Sa asud siin: Avaleht Retseptid

ELKE LÕHE-TILLI- VÕI SIBULAKEEKS

  • 3 muna
  • 150 g püreestatud lõhet või lõhekonservi
  • 2 spl tilli (kuiv või värske)
  • 150 g purustatud pähkleid
  • ½...1 tl soola
  • 1 tl pipart
  • 35 g aroruuti (või muud tärklist)
  • 70 g seesamiõli (sobib ka oliivi- või muu õli)
  • 1 tl soodat (mida võiks „kustutada” vähese sidrunimahlaga või asendada 1 tl küpsetuspulbriga või talumatuse korral ka ära jätta)

Purustada pähklid peeneks (mitte päris jahuks). Eraldada munavalged munakollastest. Vahustada munavalged näpuotsatäie soolaga.
Teises kausis vahustada munakollased koos sooda, pipra ja ülejäänud soolaga. Lisada neile püreestatud lõhe, pähklipuru, õli, aroruut ja enamik tillist. Segada tainas puulusikaga ühtlaseks massiks, lisada vaikselt liigutades ka munavalged. Valada segu keeksivormi, asetada peale mõned kalaribad, katta need lusika abil õrnalt tainaga ning raputada kaunistuseks veidi tilli.
Küpsetada 165 .C juures 40 minutit.

Tehke kaks keeksi ühe hooga!
Sibulakeeksil on sama retsept, aga lõhe asendage 150 g praetud sibulaga. Kuna neil küpsetistel on palju ühiseid komponente, tasub teha kaks keeksi korraga. Mõlemad on väga maitsvad ka külmalt ja sobivad seetõttu hästi reisikotti!

 

Raamat

Google Analytics Alternative