Sa asud siin: Avaleht Retseptid

MARMORKEEKS

Kohandatud Angelika Kangi ja Lia Virkuse retseptikogust “Kelmikad keeksid”

  • 200 g palmirasva
  • 6...9 spl fruktoosi
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • ½ tl soola
  • 4 muna
  • 0,4 l jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 topsi tofu-kreemi
  • 2 spl kakaod
  • Martsipani (soovi korral)

Vahustada toasoe rasvaine suhkruga. Lisada vanillisuhkur, sool ja pidevalt kloppides ükshaaval munad. Segada omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda, sõeluda kuivained vahu hulka. Lisada tainale ka tofu-kreem ning segada ühtlaseks. NB! Vältida ülesegamist.
Tõsta kolmandik tainast teise kaussi ja segada hulka kakaopulber. Panna keeksivormi kolmandik heledast tainast, laotada selle peale kakaoga segatud tainas ja kõige peale taas hele tainas. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi ja segada hulka kakaopulber. Panna keeksivormi kolmandik heledast tainast, laotada selle peale kakaoga segatud tainas ja kõige peale taas hele tainas. Segada kihid kahvliga kergelt läbi. Küpsetada 175oC ahjus 50 min. Kontrollida tikuga küpsust. Lasta keeksil veidi vormis jahtuda ning kummutada siis välja. Soovi korral võib lisada väikseid martsipanitükikesi, mis sulavad küpsedes mõnusaks.

 

Raamat

Google Analytics Alternative