Sa asud siin: Avaleht Retseptid

KRÕBEDAD PIPARKOOGID

  • 100 g palmirasva
  • 7...8 spl fruktoosi
  • 1½ spl kakaopulbrit
  • 5 spl vahtrasiirupit
  • 2½ tl piparkoogimaitseainet
  • 1 muna
  • ½ tl meresoola
  • 0,5 l riisijahu

Panna potti palmirasv, segatud fruktoos ja kakao, siirup ning maitseained. Sulatada pidevalt segades ja lasta seejärel korraks keema tõusta. Tõsta pott pliidilt ning lasta segu jahtuda ning vahustada mikseriga kohevaks. Seejärel vahustada sisse toasoe muna. Edasi segada jahu sisse sool ning lisada osade kaupa potti, seejuures ei tuleks tainast pärast jahu lisamist väga palju segada (see tagab piparkookide hapruse). Ühtlaseks segatud tainas pakkida toidukilesse ja hoida vähemalt järgmise päevani külmkapis. Tainas rullida jahusel pinnal õhukeseks, lõigata piparkoogivormidega erinevaid kujundeid, panna küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning küpsetada 175 °C juures u 8...10 minutit. Peale ahjust väljavõtmist on piparkoogid pehmed, kuid jahtudes muutuvad kõvaks. Jahtumiseks tõsta kuumalt plaadilt tasasele alusele.
Sellest kogusest saab u 2,5 ahjuplaaditäit piparkooke (sõltub sellest, kui õhukeseks tainas rullida).

 

Raamat

Google Analytics Alternative